Ingatlan vásárlása Spanyolországban

Újra felélénkült a befektetői célú ingatlanvásárlási kedv Magyarország határain túl azt követően, hogy az elmúlt két-három esztendőben háttérbe szorultak a külföldi lakások a befektetési piacon. Szakemberek szerint a magyar ingatlanpiac telítődése is hozzájárult ahhoz, hogy mind többen vásárolnának más országokban. Persze legtöbben olyan lakást vagy házat keresnek, amelyet maguk is jól tudnak használni, s nem várható értékcsökkenés a későbbiekben sem.

Ügyfeleink, vendégeink részéről egyre nagyobb az érdeklődés spanyol ingatlanok vásárlása után, így kapcsolatba léptünk több ingatlan-szakemberrel és ma már korrekt, megfelelő és naprakész ingatlan adatbázissal és jogászunk által ellenőrzött, megbízható ingatlanhirdetéssel várjuk érdeklődő vendégeinket jól kiépített partnerhálózatunknak köszönhetően.

Országosan kínálunk eladó-kiadó lakásokat, családi házakat, irodákat, egyéb ingatlanokat és telkeket Spanyolországban, melyeket könnyen szűrhet részletes keresőrendszerünkkel. Adatbázisunkat rendszeresen frissítjük, oldalainkat napi szinten ellenőrizzük és karbantartjuk, hogy Önök a legkönnyebben találják meg ingatlanjukat és a ropogósan friss híreket.

WoW- info:

Eladó, kiadó ingatlan az egyetlen olyan magyar oldalon, mely Katalóniában a Costa Braván is kínál helyi spanyol irodák ajánlataiból – magyar asszisztenciával.

Folyamatosan bővülő, könnyen kereshető adatbázisunkban minden ingatlantípus megtalálható, a kínálat egész Spanyolországot lefedi, de Barcelonára és a katalán tengerparti övezetre koncentrál. Ha álmai otthonát keresi, és már rég magántulajdonra vágyik Spanyolországban, vagy egyszerűen csak befektetni szeretne és turisztikai céllal hasznosítani az ingatlant, mi mindkettőben tudunk segíteni.

Vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal, szakértőnkkel, és mindenben megkapja a támogatást, ami álmai megvalósításához szükséges!

Ingatlan vásárlása Spanyolországban

• Nem is kell tudni spanyolul, még csak angolul sem
• Helyismeretre sincs szükség
• Szakembercsoportunk mindent megold
• beleértve a jogi procedúrát is

Leginkább a nyaralóövezetekben vásárolnak ingatlant a magyarok külföldön, főként ott, ahol a közelben tengerpart vagy más vízpart található. Nem véletlen, hiszen ide járnak vissza szívesen, ráadásul az ilyen övezetekben viszonylag könnyen hasznosítják az ingatlanokat azokban az időszakokban is, amikor maguk nem használják.

A külföldön ingatlannal rendelkezők között bevett szokás, hogy birtokukat a szezon nagyobb részére megpróbálják kiadni: sokan választják azt a módszert, hogy Magyarországról szerveznek hazai utasokat bérlőnek egy vagy két hétre, mások pedig itteni, helyi spanyol közvetítő segítségével népszerűsítik üresen álló szálláshelyüket.

Mivel ez természetesen némi helyismeretet igényel, s esetenként problémát jelenthet, hogy személyesen nincs jelen a tulajdonos, mi ebben segíteni tudunk önnek és támogatni abban, hogy garantáltan megbízható és sikeres legyen a szezonra tervezett ingatlan-kiadás. Mint helyi megbízott, levesszük ezt a terhet a válláról, és a kiadással járó procedúrát szerződéses megállapodás szerint lebonyolítjuk.

Bár a legtöbben nyaralót vennének, azért sokan fontolgatják lakás vásárlását is.
Ne csak álmodozzon a lehetőségről! Hanem segítségünkkel valósítsa is meg álmát!

Miért éri meg befektetni spanyol ingatlanba?

• Jó fekvésű, kis alapterületű lakásokkal lehet elérni a legnagyobb hozamot, a befektetett tőkére vetítve. A relatíve drágább helyeken ugyan kisebb hozamot lehet elérni, de ott meg a folyamatos áremelkedésből profitál a befektető. A legfontosabb dolog viszont az, hogy többet nem kell tartani a vagyon elértéktelenedésétől. Aki “forintban utazik” az elkövetkező években is vagyonvesztéssel fog szembesülni, ahogy eddig.

• A magyarországi (és elsősorban budapesti) ingatlanok lassan olyan értékűek, hogy az ingatlanra szánt értékárból már Spanyolországon, a tengerparton gyönyörű ingatlanok magántulajdon-jogához lehet jutni. Egyre több magyar vendég fektet be spanyol ingatlanba, hisz értékállóbbak és a turisztikai célú kiadással profit-orientáltabbak.

Spanyolország melyik részén érdemes vásárolni/ befektetni?

A Magyarország határain kívül ingatlant keresők esetében a legtöbb esetben az határozza meg a végső döntést, hogy milyen áron kínálják a számukra elfogadható lakást vagy házat. E tekintetben nem kis különbségek figyelhetők meg a különböző régiók között. Érdemes alaposan áttanulmányozni a kínálatot, és mérlegelni illetve összhangba hozni igényeit a kínálattal.

Jellemző, hogy Spanyolország nagyvárosaiban lényegesen drágábbak az ingatlanok, mint nálunk. A tengerparti ingatlanok könnyebben elérhető árúak, annak ellenére, hogy vannak igen népszerű partszakaszok. Persze ez esetben is meghatározza az eladó által kért összeget az, hogy mennyire kedvelt helyen található a kiszemelt ingatlan, s akár már néhány tíz kilométer is ugrásszerű változást eredményez az árakban.

Miért épp Katalóniában? Miért Barcelona vonzáskörzetében?

• mert Katalónia Spanyolország legfejlettebb tartománya. Itt a légértékállóbak az ingatlanok
• mert Katalónia adja a spanyol gazdaság GDP-jének 25%-t
• mert Barcelonában óriási a kereslet. Könnyen és gyorsan lehet értékesíteni a potenciális kereslet miatt
• mert az ingatlankiadás mértéke nagyszerű. És ez a befektetés egyik fontos feltétele
• mert Katalóniába a legkényelmesebb a megközelíthetőség: Barcelonába nyáron 3 légitársaság is üzemeltet közvetlen járatot:
Vueling, Wizzair, Ryanair. Ráadásul most már Debrecenből is indulnak közvetlen járatok Barcelonába.
• Személygépkocsival is könnyen megközelíthető, mert a francia határtól nincs távolság. Az északi fekvés roppant kedvező a magyar vendégeknek
• kiépült nyaraló-övezet várja a vendégeket, a turizmus fontos bevételi forrás Katalónia tengerparti övezetében
• nagyon kellemes és tiszta strandok találhatóak csodás kis öblökkel, mely valamennyi kisvárosból könnyen megközelíthető
• itt nincsenek kopár és fakult területek: a mediterrán klíma miatt egész évben csodásan zöld a növényzet
• Spanyolország északi tartománya kulturált, tiszta, mindig is kiemelt övezetnek számított

Az ingatlan kiválasztásának pillanatától a közjegyzővel hitelesített tulajdonjog aláírásának és egyben a kulcsátadás pillanatáig teljes körű magyar asszisztencia!

Árak

Spanyolországban négyzetméterenként akár 2-3 ezer eurót is elkérhetnek a vevőktől a tulajdonosok. A repülőtérrel rendelkező városok környékén magasabb az ár, minimum 120.000 – 150.000 ezer euróval lehet számolni, de az igazán jó nyaralókért 250 – 300 ezer euro körül is elkérnek. Ekkora összegért nagyjából 80-100 négyzetméteres házat vagy lakást vehet birtokba a család, ennél kisebbet alig-alig kínálnak az eladók. Aki sokallja ezt az árat, annak a repülőterektől távolabb eső városokban és falvakban érdemes keresgélnie, s nem a parthoz közelebbi, például domboldali ingatlanok bizonyulhatnak jó választásnak.

Ha nem ragaszkodik a Földközi-tengerhez a potenciális vevő, akkor jól járhat, ha a félsziget belső részén néz körbe, mivel a belső zónán alacsonyabbak az árak. Itt akár 70-90 ezer euróért is minőségi ingatlant lehet vásárolni.

A tengerparti szakaszon egy átlagos nyaralóért akár 200 ezer eurót is elkérnek, igaz, ekkora összegért a Barcelona-központú Costa del Maresme vagy a Costa Brava valamelyik szakaszán tehet szert állandó üdülési lehetőségre és tulajdonra a vevő.

Szakértö-iroda és ügyvéd segíti minden pillanatban – magyar nyelven!

Szakemberek szerint a helyi sajátosságok, a piaci viszonyok, illetve a jogi szabályozás ismeretének hiányosságai okozhatnak problémákat a külföldön történő ingatlanvásárlás kapcsán, de nehézkes lehet a lakás vagy nyaraló távolról történő „menedzselése“ is.
Az itt Spanyolországban elő csapatunk megtalálta erre a megoldást, és szakember-csoportunk néhány nap alatt megoldja a teljes körű ügyintézést – magyar nyelven.

Alaposan utána járnak a helyi viszonyoknak, mielőtt belevágna egy ilyen költségigényes beruházásba. Konzultálnak Önnel és egy személyre szabott vásárlási projektet készítenek tervei megvalósításához. Ugyanis Spanyolországban eltér a szabályozás az ingatlanvásárlással és -birtoklással kapcsolatos adók, illetékek és más költségek vonatkozásában.

Ügyvédünk nagy hangsúlyt fektet a különböző az ingatlan-nyilvántartás mikéntjére is, hisz nem egy hazaihoz hasonló, már ismerős rendszerű tulajdoni lapból kell kiolvasnia a tulajdoni viszonyokat az érdeklődőnek. Éppen ezért mindenképpen tanácsos, hogy egy megbízható iroda megbízásával vágjanak bele az ingatlanvásárlásba, és a helyi jogszabályokat ismerő magyar nyelvű ügyvéd támogatásával biztonságosan bonyolítsák az ügyintézést, aki ráadásul a későbbiekben is segítségére lehet.

Megbízható magyar nyelven beszelő szakembert a spanyol ingatlanirodáknál nehéz elérni. Ingatlanjoggal foglalkozó kollégánk Magyarországon is tud segíteni. A vásárlás lebonyolítási időszakára elkíséri Önt Spanyolországba és végig támogatja a procedúrát, hogy a nyelv nem ismerete miatt semmiben sem szenvedjenek hátrányt.

Az ingatlanvásárlás menete

1. Az ingatlan kiválasztása, mely megfelel az elképzelésének (több ajánlat is)

2. Kapcsolatfelvétel irodánkkal (telefonon, e-mail-ben vagy itt az oldalon). Tájékoztatjuk az ingatlan állapotáról, aktuális helyzetéről.

3. Az ingatlan komolyabb érdeklődése végett előzetes egyeztetés után kiutazás a helyszínre és személyesen meggyőződhet az ingatlanok minőségéről.

A barcelonai El Prat repülőterén történő fogadás és a teljes körű bonyolítás egy „Start-csomag” vásárlásával lehetséges.
Ennek díját és mértékét szakértőnk állapítja meg, mely költség fedezi a szállás, étkezés és a magyar nyelvű asszisztencia + teljes körű bonyolítás költségét. Amennyiben az ügyfél elfogadja az iroda által kiajánlott ingatlant és adás-vételi szerződés megkötésére kerül sor, akkor nevezett
„Start-csomag” díja visszatérítésre kerül az ügyfél részére , azaz a Spanyolországba utazás és itt tartózkodási díját az iroda állja. Amennyiben meghiúsul az adás-vétel, és az ügyfél eláll a vásárlástól, nevezett „Start-csomag” díja az ügyfelet terheli.

A repülőjegy foglalása és annak megvásárlása az ügyfél kötelessége és az ügyfelet terheli. Sikeres vásárlás esetén a repülőjegy visszatérítése csak igazolt számla és bizonylat ellenében lehetséges. Bizonylat hiányában az iroda nem köteles megtéríteni az utazási költséget. És jogában áll elállni a térítési követeléstől.

4. A kiválasztott és vásárlási szándékkal bíró ingatlan adásvételi szerződésének Bonyolítását, teljes körű ügyintézését a WoW-Terre S.L. cég felvállalja. Annak részleteit közös megegyezés és megállapodás után kezdeményezheti a WoW-Terre S.L. iroda. Amennyiben semmi rendellenes nem akadályozza az adásvételt, annak bonyolítása kb 15-20 nap. Ha a tartózkodási engedély átvétele csúszik, akkor ettől hosszabb is lehet, de maximum 40 nap alatt a tulajdonjog bejegyzésre kerül az új tulajdonos javára.

Az ügyfél dönti el, hogy a teljes ügyintézés alatt Spanyolországban tartózkodik, vagy a NIE-szám birtoklásáig Magyarországra utazik, majd újra vissza Spanyolországba a kulcsátvételhez.

További információval tud szolgálni:

Dr. Balogh Emese
Telefon: +36 306465181
E-mail: emese.balogh@spain-and-travel.com